Betal.org
Društvo modelarjev BETAL
Kdo smo
Novice
Frekvence
Krožek
Kje letimo
F3A - F3M
Povezave
Kontakti in komentarji
Slike
Tips & tricks
Strani clanov
Extra 330S

Piko


Stran je bila nazadnje obnovljena 16-feb-24

Switch to English

 

webmaster

Kontaktiraj administratorja

 

 

Kdo smo ?

Po nekajletnih pripravah je v skupini zagnanih modelarjev dozorel sklep, da ustanovimo društvo modelarjev. To se je zgodilo v decembru 2003, ko smo na Upravni enoti v Postojni registrirali Društvo modelarjev Betal.

V društvo smo se povezali mlajši in starejši modelarji s področja okoli za večino bolj poznane Postojnske jame, mi pa pravimo, da smo s področja okoli Betalovega spodmola. Za vse, ki ste to ime preslišali v osnovni ali kakšni drugi šoli, naj povemo, da je Betalov spodmol tudi jama. No, bolj votlina, v kateri so našli ostanke, ki pričajo o življenju praljudi na tem podroeju že zelo zelo zgodaj. Bolj učeno bi rekli, da je to obdobje paleolitika. Kaj več o tem si lahko preberete na straneh Občine Postojna.

Mi smo seveda prepričani, da so se že takrat ukvarjali z modelarjenjem, saj so izdelovali krasen nakit in orodje, ki je razstavljeno v muzeju v Postojni. Zato smo si jih vzeli za vzornike ter se poimenovali kar po njih. Poglejte si na primer krasno orodje, najdeno v Betalovem spodmolu.

Modeliranje v Betalovem spodmolu

Zanemarljivo pri izbiri imena ni tudi dejstvo, da smo v neposredni bližini Betalovega spodmola uspeli urediti krasen prostor v svoje modelarsko letališče, na katerem letimo bolje in bolje z manjšimi in večjimi letalskimi modeli. Ukvarjamo se res predvsem z letalskim modelarstvom, ne manjkajo pa tudi avtomobilski, ladijski ali katerikoli drugi modeli.

Vas zanima še kaj več? Bi se nam radi pridružili?

Rešitev je že kratka elektronska pošta ali klic na predsednikov telefon. Obiščete nas lahko tudi na našem modelarskem letališču. Lokacija je opisana v poglavju Kje letimo.

 

Na tem naslovu si lahko preberete tudi naš statut. (PDF, 160kB)
Pristopna izjava.